9 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران

سینمای ایران همواره دارای فیلم های جذاب و با ارزشی بوده است. از سالیان دور تا به الان شاهکار های سینمایی زیادی در سینمای ایران ساخته شده اند که تا مدت ها سوژه ی بحث و گفت و گوی اهالی سینما بوده اند. انتخاب 9 فیلم برتر سینمای ایران کار ساده ای نیست اما ما در مجله کسینوس با بررسی فاکتور های متنوع، لیستی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران آماده کرده ایم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت ببرید.
9-شنای پروانه
شنای پروانه از آن دست فیلم هایی است که قبل از اکران هم حاشیه های فراوانی داشت. انتشار یک تیزر چند ثانیه ای از این فیلم که امیر آقایی را در حالتی متفاوت که شبیه به یکی از گنده لات های مشهور کشور بود باعث شد افراد زیادی انتظار اکران این فیلم را بکشند. اکران فیلم با شروع ویروس کرونا همزمان شد و مدتی بعد سینما ها تعطیل شد که این امر باعث شد این فیلم به حد کافی دیده نشود. محمد کارت به عنوان کارگردان فیلم با استفاده از تجربیات قبلی خود از مستند های اجتماعی که ساخته بود توانست جزییات زندگی در محله های پایین شهر را به خوبی به تصویر بکشد.
طناز طباطبایی با کمتر از 5 دقیقه نقش آفرینی در این فیلم توانست برنده جابزه سیمرغ از جشنواره فیلم فجر شود؛ اما ستاره اصلی این فیلم جواد عزتی بود. عزتی از جمله بازیگرانی است که به عنوان یک کمدین شناخته می شد اما پس از مدتی انقدر در نقش های جدی درخشید که به در حال حاضر یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران به حساب می اید. داستان فیلم در مورد یک گنده لات از جنوب شهر است که پس از اشتباه بزرگی که مرتکب می شود در دردسر می افتد و برادرش به دنبال رها کردن او از مخمصه است. شنای پروانه اگرچه فیلم کاملی نیست اما با ارفاق و طبق نظر کاربران توانست به لیست 9 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران راه پیدا کند.
8- مارمولک
کمال تبریزی با دست گذاشتن روی موضوعی حساس و اجرای ایده ای ناب در فیلم مارمولک نشان داد که به خوبی کمدی را می شناسد. فیلمی که در دهه 80 بسیار سر و صدا به پا کرد و انتخاب نام فیلم هم بسیار هوشمندانه و حساسیت برانگیز بود. فیلم مارمولک تنها فیلم کمدی در فهرست 10 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران است. ستاره بی بدیل این فیلم پرویز پرستویی است که به اعتقاد برخی کارشناسان بهترین نقش آفرینی خود را در طول کارنامه هنری خود را در این فیلم داشته است. مارمولک روایتی است از « مارمولک بازی» کاراکتر اصلی فیلم که خود را بجای شخص دیگری جا می زند که آن فرد یک شهروند معمولی نیست و …
7-شبی که ماه کامل شد
شبی که ماه کامل شد اثری بسیار ناراحت کننده است که براساس داستانی واقعی ساخته شده است. نرگس آبیار با این فیلم توانست خود را به عنوان کارگردانی با کلاس بالا به جامعه ی سینمای ایران معرفی کند. موضوع بسیار خاص این فیلم که مرتبط با عبدالمالک ریگی، رهبر سابق گروه تروریستی جیش العدل است باعث شد این فیلم قبل از اکران هم حاشیه های بسیار زیادی داشته باشد. هوتن شکیبا بازی بسیار متفاوتی در فیلم ارائه داده است و هنر بازیگری خود را بیش از پیش نشان داده است. الناز شاکردوست و شبنم مقدمی هم بازی های قابل قبولی اراده داده اند. قسمتی از این فیلم در کشور پاکستان فیلم برداری شده و صحنه های بسیار دردناکی را نشان می دهد. فیلم کمی در نشان داده صحنه های اکشن ضعف دارد که این این موضوع قابل چشم پوشی است.
6- میم مثل مادر
رسول ملاقلی پور فقید در سال 1385 فیلمی ساخت که هنوز بعد از گذشت سال ها می تواند به زیبابی نهایت عشق یک مادر به فرزندش را نشان دهد و یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران است. فیلمی بسیار ناراحت کننده که در سال 2007 نماینده ایران در مراسم اسکار بود. گلشیفته فراهانی انقدر زیبا «مادر بودن» را در این فیلم به تصویر کشیده است که هر مادری نیاز دارد حداقل یک بار این فیلم را تماشا کند. مادری که به خاطر فرزندش فداکاری هایی زیادی می کند و یکه و تنها به جنگ مشکلات می رود. در طول فیلم یک پیچش داستانی هم رخ می دهد که بیننده را دچار شوک می کند و فیلم را ناراحت کننده تر و تلخ تر می کند. حسین یاری و علی شادمان از دیگر بازیگران این فیلم هستند. پیشنهاد می کنیم حتما این فیلم را تماشا کنید.
5-سنتوری
فیلم «سنتوری» یا «علی سنتوری» ساخته داریوش مهرجویی بهترین نقش افرینی بهرام رادان در یک فیلم ایرانی است. این فیلم در سال 1385 ساخته شد و با توجه به موضوع جذابی که داشت توانست توجه ها را به خود جلب کند. این فیلم برداشتی آزاد از کتاب عقاید یک دلقک نوشته هاینریش بل است. گلشیفته فراهانی و مسعود رایگان از دیگر بازیگران این فیلم هستند. همکاری محسن چاووشی به عنوان خواننده در این فیلم باعث شناخته تر شدن او و وایرال شدن بسیاری از اثاری شد که در این فیلم ساخته بود شد. فیلم درباره جوانی است که به دلیل علاقه اش به موسیقی و سنتور از خانواده رانده می شود و با تلاش بسیار به یک ستاره در حوزه موسیقی کشور تبدیل می شود و پس از مدتی ازدواج می کند. اما همه پیز انقدر خوب پیش نمی رود و علی سنتوری پس از مدتی گرفتار اعتیاد می شود و …
4- متری شیش و نیم
دومین اثر سعبد روستایی در قامت کارگردان یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران در نشان دادن پیچیدگی های کار پلیس در مبارزه با مواد مخدر است. در این اثر روی کاغذ نوید محمدزاده به عنوان شخصیت منفی و پیمان معادی به عنوان شخصیت مثبت شناخه می شود اما زمانی که اثر را مشاهده می کنید؛ کاراکتر ها به اندازه ای خاکستری نوشته شده اند که در بسیاری از لحظات فیلم جای این دو شخصیت با هم عوض می شود. بازی عالی هنرپیشه های فیلم در کنار فیلمبرداری مناسب و همچنین فیلم نامه ای جذاب و پر تعلیق باعث شده متری شیش و نیم اثری بسیار قدرتمند در سینمای ایران باشد. پریناز ایزدیار هم نقشی کوتاه را طوری ایفا کرده است که ماندگار شود. این فیلم خاکستری ترین شخصیت پلیس را در تاریخ فیلم های ایرانی به نمایش می گذارد.
3-فروشنده
فروشنده هفتمین فیلم بلند اصغر فرهادی است که در سال 1394 ساخته شد. فیلمی که در جامعه جهانی بسیار دیده شد و توانست در سال 2017 به دومین فیلم از سینمای ایران تبدیل شود که برنده جایزه اسکار می شود. شهاب حسینی و ترانه علیدوستی بازیگران اصلی این فیلم هستند. شهاب حسینی بازی بسیار تحسین برانگیزی در این فیلم داشته است که باعث دریافت جایزه نخل طلای «بهترین بازیگر نقش اول مرد» از جشنواره فیلم کن شد. فروشنده یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران است و ردپای فرهادی در ثانیه به ثانیه این فیلم مشخص است. فیلم داستان فردی را روایت می کند که بعد از اتفاقی که برای همسرش می افتد به دنبال مسبب اصلی آن اتفاق می گردد و …
2- ابد و یک روز
شاهکاری بی بدیل از کارگردانی که با اولین فیلم خود غوغایی در سینمای ایران به پا کرد. سعید روستایی کارگردان جوانی بود که روی یکی از موضوعات حساس جامعه ایران دست گذاشت و با یک فیلمنامه دقیق حساب شده توانست یکی از خوش ساخت ترین و تمیز ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران را بسازد. ابد و یک روز یک فیلم اعصاب خورد کن است که بعد از تماشای آن به قرص اعصاب نیاز پیدا می کنید.
تلفیق موضوع اعتیاد با مشکلات خانواده ای از جنوب شهر و سکانس های میخکوب کننده و بازیگران عالی کاری می کند که بعد از تماشای فیلم متوجه شوید که یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران را دیده اید. بازی فوق العاده پریناز ایزدیار و پیمان معادی به قوی تر شدن فیلم کمک بسیار بزرگی کرده است اما بدون شک ستاره اصلی این فیلم نوید محمدزاده است. کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که فریاد های « نرو سمیه » او در این فیلم را نشنیده باشد. بازیگر توانایی که این فیلم یک نقطه عطف بزرگ در کارنامه هنری او به حساب می آید. ابد و یک روز یک فیلم معمولی نیست؛ بلکه فیلمی است که واقعیت جامعه را نشان می دهد. واقعیتی که تلخ است؛ بسیار تلخ…
1-جدایی نادر از سیمین
بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران بدون شک جدایی نادر از سیمین است. فیلمی فوق العاده که باعث شناخنه شدن سینمای ایران در جامعه جهانی شد و اولین جایزه اسکار تاریخ سینمای ایران را به ارمغان اورد. اصغر فرهادی در این فیلم قدرت نویسندگی و کارگردانی خود را به رخ همگان کشید ونشان داد یک فیلم با پایان باز باید چگونه نوشته شود و با یک فیلم کم هزینه هم می توان اسکار برد. بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران داستان خانواده ای را نشان می دهد که در برخی مسائل اختلاف نطر دارند و یک اتفاق ناگهانی باعث یک بحران جدید در این خانواده می شود. پیمان معادی، لیلا حاتمی، شهاب حسینی و ساره بیات بازیگران این فیلم هستند.
جدایی نادر از سیمین در جامعه جهانی با نام «یک جدایی» منتشر شد و منتقدان بین المللی بسیاری این فیلم را تحسین کردند. این فیلم براساس نظر کاربران توانست رتبه اول را در فهرست 10 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران به خود اختصاص دهد.
نظر شما چیست؟ بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران از نظر خود را در بخش نظرات اعلام کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله 10 آهنگ برتر تاریخ موسیقی ایران هم بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید